Jak zrobić Naleśniki jajeczne

Dla miłośników jajek:D

naleśniki jajeczne – lista składników:

  • CIASTO:
  • tarty parmezan, 100g
  • 1 łyżeczka cukru
  • FARSZ:
  • mleko, 250ml
  • gęsta kwaśna śmietana (18%), 100ml
  • sól i świerzo zmielony pieprz
  • masło, 50g
  • 1 łyżka oliwy
  • Do Zapiekania:
  • 1 pęczek szczypioru
  • 2 jajka
  • mąka kukurydziana, 200g
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 6 jajek
  • woda, 250ml

naleśniki jajeczne Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Składniki ciasta należy mieszać ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażenie gorących bułeczek w najmniejszym naczyniu, jakie masz, zaowocuje delikatnymi gorącymi bułkami, które wyglądają i smakują lepiej. 2 Podgrzej jajka do twardej temperatury, rozbierz je i posiekaj (lub drobno siekaj). Po dodaniu śmietany, curry i posiekanego szczypiorku doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Aby zrobić krokiety, nadziewaj naleśniki farszem. 3 Nasmaruj plan pieczenia margaryną, ułóż gorące bułeczki i posyp mielonym serem cheddar. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *