Jak zrobić Naleśniki faszerowane pieczarkami w sosie beszamelowym

Bardzo lubię faszerowane naleśniki. Wpadłam na pomysł by zapiec je w sosie beszamelowym, okazało się to strzałem w dziesiątkę:). Polecam!

naleśniki faszerowane pieczarkami – składniki:

  • sól, pieprz
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • olej
  • 3 jajka M
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • Sos beszamelowy:
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka masła
  • 100g żółtego sera
  • 100g żółtego sera
  • 1 szklanka mleka
  • 500g pieczarek
  • Farsz:
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki oleju
  • Naleśniki:

naleśniki faszerowane pieczarkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1. Aby zrobić odtwarzacz typu flapjack, skonsoliduj ogólnie mocowania. Smażymy na bardzo gorącej, suchej patelni. 2. Ser i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pokrój cebulę. Smaż, aż woda będzie czysta w gorącym oleju. Należy dodać ser i kwaśną śmietanę. 3. Umieść farsz na środku każdego ciepłego ciasta i ułóż je w kwadraty. Umieść go w naczyniu żaroodpornym. 4. Przygotuj sos beszamelowy: po zmiękczeniu pasty wymieszaj mąkę w garnku. Dodaj aromaty do mleka. Przygotowujemy się. Wlej sos na naleśniki i dodaj cheddar. 5. W temperaturze 180 stopni przygotowywać około 20 minut z termoobiegiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *