Jak zrobić Naleśniki budyniowe z serem

Szybki obiad w wersji na slodko. Nalesniki budyniowe są bardzo puszyste.

naleśniki budyniowe z serem – składniki:

  • Farsz serowy:
  • 2 łyżki cukru
  • Nalesniki ciasto :
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki olej
  • 3 jajka
  • + odrobina oleju do smażenia
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
  • 200 ml wody gazowanej
  • 300 g białego sera
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka rodzynek sułtanek

naleśniki budyniowe z serem Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Dołącz następujące składniki: jajka, mleko, woda gazowana, mąka, cukier, olej, budyń (proszek) i cukier Wymieszaj wszystko razem, aby połączyć dekoracje. Smażymy z obu stron na odrobinie oleju. 2. Konieczne jest połączenie cukru pudru, sułtanek i twarogu. Z naoliwionych naleśników posmarowanych masą cheddar uformować bułkę lub trójkąty. Dodatkowo można go delikatnie podgrzać na patelni. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *