Jak zrobić Muffinki ze szpinakiem i innymi dodatkami

Muffinki są świetne na ciepło, są świetne na zimno;zdrowa przekąska.Idealne na piknik.

Składniki na muffinki ze szpinakiem:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 130 g margaryny (roztopić i ostudzić )
  • 350 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 400 g mąki
  • 5 pomidorów suszonych w oleju z ziołami
  • 15 czarnych oliwek
  • szczypta soli
  • 2 duże jajka
  • 1 czerwona papryka
  • 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku

muffinki ze szpinakiem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. W margarynie gotuj szpinak, aż cała woda odparuje. Paprykę należy umyć, usunąć nasiona, a następnie pokroić na małe kawałki. Uformuj grube pierścienie z oliwek. małe kawałki suszonych pomidorów. 2. Ugotuj dwa posiłki. Zrób jedną mieszankę mąki, proszku do pieczenia i soli. W drugiej misce wymieszaj jajka, jogurt i margarynę. Skonsoliduj elementy w drugiej misce za pomocą suchych mocowań. Po dodaniu pozostałych składników jeszcze raz wymieszaj, aż dobrze się połączą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *