Muffinki są świetne na ciepło, są świetne na zimno;zdrowa przekąska.Idealne na piknik.
Składniki na muffinki ze szpinakiem:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 130 g margaryny (roztopić i ostudzić )
- 350 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki margaryny lub masła
- 400 g mąki
- 5 pomidorów suszonych w oleju z ziołami
- 15 czarnych oliwek
- szczypta soli
- 2 duże jajka
- 1 czerwona papryka
- 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku
muffinki ze szpinakiem Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. W margarynie gotuj szpinak, aż cała woda odparuje. Paprykę należy umyć, usunąć nasiona, a następnie pokroić na małe kawałki. Uformuj grube pierścienie z oliwek. małe kawałki suszonych pomidorów. 2. Ugotuj dwa posiłki. Zrób jedną mieszankę mąki, proszku do pieczenia i soli. W drugiej misce wymieszaj jajka, jogurt i margarynę. Skonsoliduj elementy w drugiej misce za pomocą suchych mocowań. Po dodaniu pozostałych składników jeszcze raz wymieszaj, aż dobrze się połączą.
Dodaj komentarz