Jak zrobić Muffinki z żurawiną

Składniki na muffinki z żurawiną:

  • 1/2 – 2/3 szkl. cukru kryształu, ale drobnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szkl. maślanki albo kefiru
  • czubata szklanka suszonej żurawiny
  • posiekana żurawina
  • typ
  • razowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 i 1/4 szkl. mąki
  • 2000
  • przybranie:
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników
  • pszennej
  • 1 jajko
  • 3/4 szkl. mąki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 6-8 łyżek cukru pudru
  • pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 kostki masła

muffinki z żurawiną Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Herbatniki z żurawiną Połącz mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, pop do pieczenia, żurawinę i piernik w jednej misce. W innej misce wymieszaj zepsutą mieszankę, ostudzoną pastę, maślankę, ubite jajko i sok z cytryny. Połącz składniki w dwóch naczyniach, ale tylko na chwilę, aby delikatnie je połączyć, ponieważ zbyt długa praca spowoduje słabsze wyrośnięcie babeczek! Do 3/4 poziomu opróżnij sekcje gracza do kształtu utworzonego przez papierowe kubki. Piec przez pięćdziesiąt minut. Naprawdę wypatruję jednego patykiem, żeby sprawdzić, czy był podgrzany przed wyjęciem go z piekarnika, który był nagrzany do 180 stopni. Dodaliśmy posiekaną żurawinę, gdy cukier puder i lukier z soku z cytryny były jeszcze ciepłe. Kupiłam szesnaście herbatników, ale szybko zniknęły!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *