Składniki na muffinki z żurawiną:
- 1/2 – 2/3 szkl. cukru kryształu, ale drobnego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 szkl. maślanki albo kefiru
- czubata szklanka suszonej żurawiny
- posiekana żurawina
- typ
- razowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 i 1/4 szkl. mąki
- 2000
- przybranie:
- 1 łyżeczka przyprawy do pierników
- pszennej
- 1 jajko
- 3/4 szkl. mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 6-8 łyżek cukru pudru
- pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 kostki masła
muffinki z żurawiną Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Herbatniki z żurawiną Połącz mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, pop do pieczenia, żurawinę i piernik w jednej misce. W innej misce wymieszaj zepsutą mieszankę, ostudzoną pastę, maślankę, ubite jajko i sok z cytryny. Połącz składniki w dwóch naczyniach, ale tylko na chwilę, aby delikatnie je połączyć, ponieważ zbyt długa praca spowoduje słabsze wyrośnięcie babeczek! Do 3/4 poziomu opróżnij sekcje gracza do kształtu utworzonego przez papierowe kubki. Piec przez pięćdziesiąt minut. Naprawdę wypatruję jednego patykiem, żeby sprawdzić, czy był podgrzany przed wyjęciem go z piekarnika, który był nagrzany do 180 stopni. Dodaliśmy posiekaną żurawinę, gdy cukier puder i lukier z soku z cytryny były jeszcze ciepłe. Kupiłam szesnaście herbatników, ale szybko zniknęły!
Dodaj komentarz