muffinki z żelkami – składniki:
- 0,5 szklanki starkowanej marchewki
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka kakao
- 1 opakowanie żelków
- 0,5 szklanki cukru
- 4 łyżki oleju
muffinki z żelkami Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Biszkopty z dżemem: Białka ubić ze szczyptą soli. Ubij wanilię i cukier, aż będą jasne i puszyste. Dodaj olej i żółtka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i kakao. Wymieszaj drewnianą łyżką. Posyp bułką tartą. Podobnie podziel ciasto między siebie. W piekarniku gotuj przez około 25 do 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić natychmiast po upieczeniu. Aby upłynnić czekoladę, użyj prysznica wodnego. Nasmaruj najwyższy punkt każdego ciastka. Po wierzchu posypać posiekaną czekoladą, drobno posiekaną. Przygotuj galaretki.
Dodaj komentarz