Jak zrobić Muffinki z truskawkami i kruszonką

Składniki na muffinki z truskawkami i kruszonką:

  • pszennej
  • 0,75 szklanki cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2,5 łyżki mąki
  • 2 cienkie łodygi rabarbaru
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 szklanka truskawek
  • pszennej
  • 0,5 szklanki kefiru
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 łyżki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżki masła

muffinki z truskawkami i kruszonką Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Herbatniki truskawkowe z kruszonką Przed pokrojeniem truskawek na kawałki i usunięciem szypułek należy je umyć i osuszyć. Rabarbar myjemy i kroimy. W rozdrabniaczu połącz kruszonkę. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. W temperaturze pokojowej połącz suche i mokre mocowania w osobnych miskach. Wymieszać łyżką składniki z drugiej miski do pierwszej. W misce łączymy rabarbar i truskawki. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierowymi kubeczkami. Wytrzyj powierzchnię do sucha. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Umieścić na stojaku do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *