Jak zrobić Muffinki z kruszonką

Cudownie zielone i pyszne czosnkowo, groszkowo, szpinakowe muffinki ze wspaniałym kremem i malutkim przepiórczym jajeczkiem. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z twarogiem, które będą smaczne, a przy okazji ciekawe, to ten przepis będzie idealny. Przepis na muffinki z mąki kokosowej to wybór dla miłośników przepisów ciekawych, a także osób kochających nowoczesną kuchnię. Muffiny z budyniem i czekoladą
to fajny pomysł na deser, na pewno Wam posmakują. Jeśli lubicie
babeczki nadziane budyniem
, ale nie macie ochoty lepić, to polecam Wam szybszą wersję, czyli
muffinki z budyniem
.
Z wierzchu możecie polać babeczki lukrem. Smacznego. Idąc tym tropem, zrobiłam identyczne w smaku muffinki z orzechami i żurawiną – również pełne orzechów i bakalii. Muffinki z nutellą to bardzo dobry pomysł na słodki deser nie tylko dla dzieci. Pyszne muffinki są bardzo czekoladowe i wilgotne. Przepis na muffinki z nutellą jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące składniki spożywcze: mąka orkiszowa, jajka, olej rzepakowy, kakao, mleko, proszek do pieczenia, cukier, nutella.
Jak zrobić muffinki z nutellą? Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij do powstania białej puszystej piany. Przesiej mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj do połączenia składników. Wlej olej, mleko i zmiksuj krótko. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełniaj je ciastem do połowy wysokości. Do każdej babeczki dodaj po łyżeczce nutelli i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Babeczki wystudź i umieść na paterze.
Jajka zawarte w przepisie są bogatym źródłem wielu cennych dla naszego organizmu witamin takich jak witamina A, witaminy z grupy B. Zawierają mikroelementy takie jak żelazo i fosfor, są też dobrym źródłem luteiny i zeaksantyny tak potrzebnej naszym oczom. Jajka są niskokaloryczne, zawierają dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Staraj się wybierać jajka od kur z wolnego wybiegu. Nutella jest słodkim kremem czekoladowym z dodatkiem orzechów. Zawiera bardzo dużą ilość cukru i tłuszczu palmowego. Powinniśmy unikać tego typu gotowych wyrobów sklepowych. Zdrowszą wersją nutelli jest ta przygotowana w domu na bazie oleju kokosowego lub musu z awokado. Staraj się, aby Twoje codzienne wybory żywieniowe miały korzystny wpływ na zdrowie.
Podsumowując pyszne babeczki z nutellą są bardzo mocno czekoladowe. Można je podać jako deser na wiele różnych okazji. Z pewnością skradną podniebienia wszystkich domowych łasuchów. Sprawdzony przepis na domowe babeczki możesz wykorzystać także jako deser dla niezapowiedzianych gości. Babeczki są dobre do spożycia od razu po upieczeniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2-3 dni. Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości.

muffinki z – składniki:

  • cukier brązowy 2-3 łyżki
  • 2 łyżki wiórek kokosowych.
  • mąki
  • Kruszonka:
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła
  • pszenna
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • 4 łyżki cukru białego
  • borówki
  • olej 125 ml
  • kefir 250 ml
  • mąka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

muffinki z Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *