Jak zrobić Muffinki z kremem malinowym

Składniki na muffinki z kremem:

  • kilka kropel aromatu waniliowego lub śmietankowego do ciasta
  • 2 duże lub 3 małe jajka
  • 1 budyń malinowy
  • 1 łyżka mąki
  • 1,5szkl. mleka
  • pszennej
  • 1szkl. jogurtu
  • 100-150g masła
  • 15 małych truskawek
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • po 1-2 małe truskawki
  • 6 łyżek oleju
  • 0,5szkl. cukru zwykłego
  • jogurtu
  • 1 cukier waniliowy 32g
  • odrobina barwnika spożywczego różowego
  • jogurtu
  • 2 niepełne szkl. mąki
  • 3 łyżki cukru

muffinki z kremem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z kremem malinowym: Połącz suche składniki, takie jak mąka, cukier i proszek do pieczenia, w jednej misce. Wymieszaj mokre składniki, takie jak jajka, jogurt i olej, razem w innej misce. Dodaj mokre skrawki do suchych i mieszaj przez dwie lub trzy minuty, aby połączyć. Silikonowe foremki do ciastek powinny być wyłożone papierowymi kubeczkami. Pałkarz powinien wypełnić je do 3/4. Do każdego kształtu należy dodać po dwie truskawki. Umieść foremki w brojlerach. Przygotuj się na około dwie godziny. Po upieczeniu w 200 stopniach wyjąć i ostudzić. frywolność Wymuś trochę mleka. Przed dodaniem budyniu, mąki i cukru do gotującego się mleka, wymieszaj je z pozostałym mlekiem. Gotować, energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Uspokój się. Masło i zimny budyń należy połączyć. Aby wzmocnić kolor, na koniec nie trzeba dodawać barwnika. W dobrze upieczonym worku wyłóż babeczki kremem, kończąc na czubku. Truskawkę należy umieścić nad kremem. Przed podaniem schłodź biszkopty w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *