Składniki na muffinki z kremem:
- kilka kropel aromatu waniliowego lub śmietankowego do ciasta
- 2 duże lub 3 małe jajka
- 1 budyń malinowy
- 1 łyżka mąki
- 1,5szkl. mleka
- pszennej
- 1szkl. jogurtu
- 100-150g masła
- 15 małych truskawek
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- po 1-2 małe truskawki
- 6 łyżek oleju
- 0,5szkl. cukru zwykłego
- jogurtu
- 1 cukier waniliowy 32g
- odrobina barwnika spożywczego różowego
- jogurtu
- 2 niepełne szkl. mąki
- 3 łyżki cukru
muffinki z kremem Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki z kremem malinowym: Połącz suche składniki, takie jak mąka, cukier i proszek do pieczenia, w jednej misce. Wymieszaj mokre składniki, takie jak jajka, jogurt i olej, razem w innej misce. Dodaj mokre skrawki do suchych i mieszaj przez dwie lub trzy minuty, aby połączyć. Silikonowe foremki do ciastek powinny być wyłożone papierowymi kubeczkami. Pałkarz powinien wypełnić je do 3/4. Do każdego kształtu należy dodać po dwie truskawki. Umieść foremki w brojlerach. Przygotuj się na około dwie godziny. Po upieczeniu w 200 stopniach wyjąć i ostudzić. frywolność Wymuś trochę mleka. Przed dodaniem budyniu, mąki i cukru do gotującego się mleka, wymieszaj je z pozostałym mlekiem. Gotować, energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Uspokój się. Masło i zimny budyń należy połączyć. Aby wzmocnić kolor, na koniec nie trzeba dodawać barwnika. W dobrze upieczonym worku wyłóż babeczki kremem, kończąc na czubku. Truskawkę należy umieścić nad kremem. Przed podaniem schłodź biszkopty w lodówce.
Dodaj komentarz