Jak zrobić Muffinki z kawałkami czekolady

muffinki z kawałkami czekolady – lista składników:

  • 15 dag cukru
  • 2 łyżeczki proszku
  • 5 dag masła
  • 30 dag mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 jajko

muffinki z kawałkami czekolady Przygotowanie:

Zobacz także: ciasteczka z dżemem

Herbatniki w czekoladzie Połącz mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pozostaw margarynę do ostygnięcia w garnku. W misce połącz suche składniki, a następnie dodaj margarynę, jajko i mleko, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Skonsolidowane składniki powinny zawierać posiekaną czekoladę. W temperaturze 160°C, przygotowane ciasto należy piec przez 35 minut w foremkach. Kakao można posypać przygotowane wcześniej bułki w dowolnym momencie, gdy ostygną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *