muffinki z kakao – składniki:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 2 łyżeczki kakao
- cukier waniliowy
- 1 szklanka mleka
- 2/3 szklanki cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 1,5-2 szklanki mąki
muffinki z kakao Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: gofry z owocami
gofry z jagodami
Przed dodaniem „mokrych” mocowań należy zrobić ciastka kakaowe, najpierw dokładnie mieszając „suche” mocowania łyżką. Ciasto może zawierać czekoladę lub orzechy oprócz wybranych owoców. Teraz są ciemne, bo do ciasta dodałam kakao. Piecz masę do dwóch trzecich objętości foremek. nbsp; w 180-stopniowym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek naczynia ujawni prawdę.
Dodaj komentarz