Jak zrobić Muffinki z kajmakiem

Składniki na muffinki z kajmakiem:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • pół szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • pół puszki masy krówkowej ( 20 dag )
  • 2 kopiaste łyżki mąki

muffinki z kajmakiem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Herbatniki z kajmakiem Ubij jajka, cukier i cukier waniliowy w misce, aż będą miękkie. Przed dodaniem oleju ubijać przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę tortową, mąkę z krupczatki i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wlej masę krówkową, ale to nie koniec. 2. Na patelni do ciastek wyłożonej papierowymi kubeczkami umieść mieszankę. 3. Podgrzewaj przez 45 do 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub do momentu wyschnięcia wykałaczki. 4. Podawaj babeczki po ostygnięciu. Weź udział w posiłku. Mój nagłówek: 250 mililitrowe szkło szacunkowe Z tego przepisu wychodzi dwanaście herbatników.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *