Składniki na muffinki z kajmakiem:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- pół szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- pół puszki masy krówkowej ( 20 dag )
- 2 kopiaste łyżki mąki
muffinki z kajmakiem Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Herbatniki z kajmakiem Ubij jajka, cukier i cukier waniliowy w misce, aż będą miękkie. Przed dodaniem oleju ubijać przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę tortową, mąkę z krupczatki i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wlej masę krówkową, ale to nie koniec. 2. Na patelni do ciastek wyłożonej papierowymi kubeczkami umieść mieszankę. 3. Podgrzewaj przez 45 do 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub do momentu wyschnięcia wykałaczki. 4. Podawaj babeczki po ostygnięciu. Weź udział w posiłku. Mój nagłówek: 250 mililitrowe szkło szacunkowe Z tego przepisu wychodzi dwanaście herbatników.
Dodaj komentarz