Jak zrobić Muffinki z czekoladą

Tym razem klasyka: jasne
muffinki z kawałkami czekolady
w środku. Idealne, fantastyczne do podjadania. Są miękkie i smaczne.
Cóż dodać,
muffinki z czekoladą
każdemu będą smakować. Są też chyba najbardziej neutralne (pomijając te bez niczego) i pewnie wielu osobom przypadną do gustu. Są lekkie, miękkie w środku, lekko chrupkie z góry i te kawałeczki lepkiej czekolady wewnątrz… poezja!
Polecam też spróbować
muffinów z owocami
, te z porzeczkami są bardziej kwaskowate, niż te z czekoladą. Smacznego.

Składniki na muffinki z czekoladą:

  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czekolada (najlepiej trochę białej i mlecznej)
  • 100 g masła (do roztopienia)
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka

muffinki z czekoladą Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

ustawić wszystkie komponenty. W rondelku zmiękczyć smarowidło (lub margarynę) i odstawić do lekkiego ostygnięcia. Suche dodatki (mąka, proszek, cukier) mieszamy w jednej misce, a mokre (jajko, roztopiona pasta, mleko) w drugiej. Następnie, w tym momencie, wymieszaj suche z mokrym, wlewając je. Nie trzeba zawracać sobie głowy jednoznacznością, anomalie są wyświetlane w bułkach. Czekoladę pocięto na mniejsze kawałki i tak się złożyło, że każdy kwadrat 3D to 4. Ja też delikatnie mieszam z ciastem. Ciasto należy włożyć do papilotek formy na muffiny. Moje biszkopty będą idealne przy założeniu, że wylewam je do 1/3 poziomu. Wkładam do grilla na 20 minut w temperaturze 200°C


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *