Jak zrobić Muffinki z czekoladą i orzechami

muffinki z czekoladą i orzechami – lista składników:

  • 3/4 szk oleju
  • 1/2 szk wody gazowanej
  • 2 szk mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szk cukru
  • włoskich
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 jaja duże
  • 1/2 szk mleka
  • pszennej
  • garść orzechów

muffinki z czekoladą i orzechami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Babeczki orzechowo-czekoladowe: połączyć mokre mocowania jako całość. Dodaj suche ozdoby do mokrych po ich ustawieniu. Do ciasta dodać na koniec czekoladę, połamaną na małe kawałki. Mieszam wszystko łyżką, ale nie do końca, więc mogą być zgrubienia. Wykładam blachy do pieczenia odtwarzaczem, wypełniam do 3/4 wysokości i posypuję orzechami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *