Jak zrobić Muffinki z bananami i czekoladą

muffinki z bananami i czekoladą – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • pszennej
  • 2 duże banany
  • 1/2 szklanki cukru
  • 125 g masła
  • 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sok i skórka z jednej cytryny

muffinki z bananami i czekoladą Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Babeczki z bananami i czekoladą: Czekoladę drobno posiekać nożem (zostawić dwie łyżki). Rozgnieść banany widelcem. Dodać po kolei jajka, miksując na bieżąco, a następnie wlać mleko. Delikatną margarynę i cukier utrzeć do miękkości. Skonsolidować mocowania, mieszając. Przed dodaniem przesianej mąki i proszku do pieczenia dokładnie wymieszać. Na koniec delikatnie połącz banany, czekoladę, sok z cytryny i zing. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Przykryj papilotki ciastem do 3/4 wysokości. Czekoladę posiekać i posypać nią wierzch. W 200 stopniach piec około 20 minut. Ciesz się posiłkiem! nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *