Jak zrobić Muffinki śmietankowe

Muffinki dzięki dodatkowi serka mascarpone są niesamowicie śmietankowe i po prostu rozpływają się w ustach. Dzięki niebanalnej dekoracji z pianek marshmallow mogą być ozdobą każdej imprezy.

muffinki śmietankowe – składniki:

  • dekoracja: 150 g mini pianek marshmallow cukier kolorowy perełki cukrowe
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka wody pomarańczowej lub skórka z pomarańczy
  • ciasto: 200 g serka mascarpone 200 g cukru 3 jajka 150 g mąki krupczatki 50 g skrobi ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do piec
  • krem: 200 g białe czekolady 200 g mascarpone skórka z pomarańczy, cytryny lub limonki

muffinki śmietankowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: naleśniki po amerykańsku

Zrób serek mascarpone łącząc cukier i jajka. Połącz proszek do pieczenia i mąkę. Stopniowo dodawać je do masy serowej. Na koniec doprawić masę dodając wodę pomarańczową. Ser mascarpone cheddar delikatnie połączyć z upłynnioną czekoladą i paskiem produktu naturalnego po uprzednim umieszczeniu masy w papierowych kubeczkach i podgrzaniu przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni Celsjusza. Po ostygnięciu babeczek zdjąć wierzch, posmarować kremem i posypać perłami i piankami marshmallow. Jeśli chcesz, możesz udekorować babeczki owocami, takimi jak jagody lub maliny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *