Jak zrobić Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi

Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi… nie są to wprawdzie pierniki, ale namiastka Świąt już jest… na pierniczki też przyjdzie pora… póki co zapach zbliżających się Świąt unosi się po domu… Babeczki ekspresowe, przygotowanie łącznie z pieczeniem zajęło mi niecałe 40 minut, przepis prosty, muffinki pyszne, polecam 🙂 Przepis na 12 sztuk.

muffinki piernikowe z powidłami – lista składników:

  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • mały słoiczek powideł śliwkowych (12 łyżeczek)
  • 100 ml oleju
  • 5-6 łyżek cukru
  • 250 ml mleka
  • przyprawa do piernika
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki

muffinki piernikowe z powidłami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Suche i mokre zamocowania miesza się oddzielnie w oddzielnych naczyniach. Od tego momentu łącz ze sobą suche i mokre mocowania, aż nie będzie żadnych nierówności. Napełnij każdy papierowy kubek ciastem mniej więcej do połowy po umieszczeniu go w foremkach na babeczki. Następnie napełnij każdy z nich ciastem do 3/4 wysokości, a następnie dodaj do każdego łyżeczkę dżemu. Podgrzewaj przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, w zależności od pieca. GRATULUJEMY POSIŁKU!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *