Jak zrobić Muffinki makowe z jeżynami

muffinki makowe – lista składników:

  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 pełne szklanki mąki
  • SKŁADNIKI SUCHE:
  • 3 pełne łyżki suchego maku
  • 2 jajka
  • DODATKOWO:
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 łyżek płynnego oleju kokosowego
  • pszennej
  • 1 pełna łyżeczka cukru wanilinowego
  • SKŁADNIKI MOKRE (temperatura pokojowa):
  • 1 i 1/4 szklanki maślanki naturalnej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 25 dag świeżych jeżyn

muffinki makowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z makiem i jeżynami Połącz wszystkie suche składniki w jednej misce. Wymagane jest całkowite umycie i wysuszenie jeżyn. Użyj papierowych kubków, aby wyłożyć komorę rolki lub użyj pasty do smarowania i bułki tartej, aby ją pokryć. Grill należy rozgrzać do 180 stopni (160 z wentylatorem). Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w jednej misce. Wymieszaj mak, cukier waniliowy bez końca.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *