muffinki makowe – lista składników:
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 pełne szklanki mąki
- SKŁADNIKI SUCHE:
- 3 pełne łyżki suchego maku
- 2 jajka
- DODATKOWO:
- 3/4 szklanki cukru
- 5 łyżek płynnego oleju kokosowego
- pszennej
- 1 pełna łyżeczka cukru wanilinowego
- SKŁADNIKI MOKRE (temperatura pokojowa):
- 1 i 1/4 szklanki maślanki naturalnej
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 25 dag świeżych jeżyn
muffinki makowe Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Herbatniki z makiem i jeżynami Połącz wszystkie suche składniki w jednej misce. Wymagane jest całkowite umycie i wysuszenie jeżyn. Użyj papierowych kubków, aby wyłożyć komorę rolki lub użyj pasty do smarowania i bułki tartej, aby ją pokryć. Grill należy rozgrzać do 180 stopni (160 z wentylatorem). Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w jednej misce. Wymieszaj mak, cukier waniliowy bez końca.
Dodaj komentarz