Jak zrobić Muffinki łaciate

Muffinki łaciate

muffinki łaciate – lista składników:

  • cukier 350 g,
  • dowolna posypka do dekoracji,
  • polewa:
  • mleko 4 łyżki,
  • mąka 500 g,
  • cukier waniliowy 1 opakowanie,
  • kakao 3 łyżki,
  • masło 250 g,
  • jajka 4 szt,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
  • mleko 250 ml,
  • czekolada mleczna 1 tabliczka,
  • ciasto:

muffinki łaciate Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i cukier puder, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i białka. Od tego momentu dodawaj ubite białka i mleko. Napełnij pojemnik na herbatniki połową pałkarza do części poziomu kształtu. Pozostałą masę wymieszaj z kakao, a następnie rozsmaruj na biszkoptach. W nagrzanym piekarniku piecz formę przez 40 do 45 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. suchy kij. Przed podaniem pozwól muffinkom ostygnąć. Upłynnij mleko w garnuszku ze skromniejszymi kawałkami czekolady i mlekiem na niskiej intensywności. Po tym czasie polać biszkopty. Dodatkowo do ich zaprojektowania możemy użyć dowolnych posypek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *