Muffinki łaciate
muffinki łaciate – lista składników:
- cukier 350 g,
- dowolna posypka do dekoracji,
- polewa:
- mleko 4 łyżki,
- mąka 500 g,
- cukier waniliowy 1 opakowanie,
- kakao 3 łyżki,
- masło 250 g,
- jajka 4 szt,
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
- mleko 250 ml,
- czekolada mleczna 1 tabliczka,
- ciasto:
muffinki łaciate Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i cukier puder, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i białka. Od tego momentu dodawaj ubite białka i mleko. Napełnij pojemnik na herbatniki połową pałkarza do części poziomu kształtu. Pozostałą masę wymieszaj z kakao, a następnie rozsmaruj na biszkoptach. W nagrzanym piekarniku piecz formę przez 40 do 45 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. suchy kij. Przed podaniem pozwól muffinkom ostygnąć. Upłynnij mleko w garnuszku ze skromniejszymi kawałkami czekolady i mlekiem na niskiej intensywności. Po tym czasie polać biszkopty. Dodatkowo do ich zaprojektowania możemy użyć dowolnych posypek.
Dodaj komentarz