muffinki kokosowe – lista składników:
- szczypta soli
- pszennej
- 230 g mąki
- 2 g proszku do pieczenia
- 250 g cukru pudru
- 300 g masła lub margaryny
- 4 duże jajka
- czekoladowe kuleczki
- ubita na sztywno śmietana
- Do dekoracji
- 150 g kokosu
muffinki kokosowe Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Muffiny kokosowe z niespodzianką Cukier puder i miękkie masło lub margarynę miksujemy do uzyskania puszystej masy. Do ubitych mocowań dodać jedno jajko. To normalne, że masa wydaje się matowa, ale w ten sposób powinna się pojawić. Dodaj suche okrawki do powstałej masy po dodaniu wszystkich jaj. Mieszaj, aby połączyć mocowania. Do foremek na bułki włożyć kawałek łyżki stołowej hittera. Kawałek ciasta służy do przykrycia kremu czekoladowego w środku. Tak przygotowane muffiny należy piec około 20 minut w 180 stopniach. Czas pieczenia różni się w zależności od wielkości babeczek. Całkowicie ostudź podgrzane babeczki. Zimne podgrzeje bita śmietana. Dodałem trochę koloru do mojego, aby odmiana błyszczała, a nie wydawała się biała. Czekoladowe kulki powinny przykryć wierzch. Z tej grupy wyszły mi 24 ciastka.
Dodaj komentarz