Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców 😉
muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami – składniki:
- 100 g cukru
- 150 g mąki pszennej
- około 2 łyżki cukru brązowego
- 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego
- 2 jajka kl M
- Składniki na 8-10 muffinek:
- 1/2 łyżeczki sody
- około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g masła roztopionego
muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami Jak zrobić:
Zobacz także: babeczki z płynną czekoladą
1. 1. Przesiej mąkę, pop do pieczenia i proszek do pieczenia do miski. 2. W innej misce ubij jajka z cukrem, pastą i jogurtem. 3. Następnie pręt jest naszym jedynym narzędziem do łączenia dwóch mas; Na sam koniec dodajemy zamrożony produkt naturalny, mieszamy i ustawiamy tak, aby wynosił 3/4 poziomu papierowych kubeczków. Jeśli nie masz brązowego cukru, możesz pominąć ten krok i posypać trochę wierzchu każdej babeczki. W 180 stopniach piec. łącznie przez 35 minut. Kiedy babeczki ostygną, z przyjemnością je jemy. Przeżyj wyjątkowe doznania kulinarne!
Dodaj komentarz