Jak zrobić Muffinki Jogurtowe Z Mrożonymi Owocami

Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców 😉

muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami – składniki:

  • 100 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • około 2 łyżki cukru brązowego
  • 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 jajka kl M
  • Składniki na 8-10 muffinek:
  • 1/2 łyżeczki sody
  • około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g masła roztopionego

muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami Jak zrobić:

Zobacz także: babeczki z płynną czekoladą

1. 1. Przesiej mąkę, pop do pieczenia i proszek do pieczenia do miski. 2. W innej misce ubij jajka z cukrem, pastą i jogurtem. 3. Następnie pręt jest naszym jedynym narzędziem do łączenia dwóch mas; Na sam koniec dodajemy zamrożony produkt naturalny, mieszamy i ustawiamy tak, aby wynosił 3/4 poziomu papierowych kubeczków. Jeśli nie masz brązowego cukru, możesz pominąć ten krok i posypać trochę wierzchu każdej babeczki. W 180 stopniach piec. łącznie przez 35 minut. Kiedy babeczki ostygną, z przyjemnością je jemy. Przeżyj wyjątkowe doznania kulinarne!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *