Jak zrobić Muffinki gryczane

deser na bazie kasz

muffinki gryczane – składniki:

  • 0,75 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • opakowanie cynamonu
  • 0,5 szklanki maki gryczanej może byc zmielona kasza gryczana
  • garśc suszonych żurawin ( niekoniecznie muszą byc)
  • 0,3 szklanki oleju roślinnego
  • 0,5 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 0,5 szklanki wody

muffinki gryczane Przygotowanie

Zobacz również: inny przepis

Przesiej mąkę pszenną i gryczaną do miski, dodaj cukier, cynamon, pop, sól i wszystko wymieszaj. 2 Zrób wgłębienie i napełnij je żurawiną, olejem, maślanką lub jogurtem i wodą. Za pomocą łyżki delikatnie połącz mocowania. 3 Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Babeczki wyrosną, więc ciasto powinno wypełnić około dwóch trzecich foremek. W nagrzanym piekarniku piec 25 minut. Po tym czasie sprawdź szpikulcem; patyczek wbity w środek muffinki powinien wyjść suchy. Ciesz się posiłkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *