Jak zrobić Muffinki czekoladowe z truskawkami

Muffinki dobre są na każdą okazję, zapraszam:)

muffinki czekoladowe z truskawkami – składniki:

  • 270 g mąki
  • 1 jajko
  • truskawki
  • 250 g maślanki
  • 50 g cukru lub ksylitolu
  • 35 g gorzkiej czekolady
  • 35 g mlecznej czekolady
  • 50 ml oleju
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki czekoladowe z truskawkami Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. W misce połącz mniejsze kawałki czekolady. Czekoladę rozkrusz pod prysznicem wodnym, ustawiając miskę nad garnkiem z parującą wodą. Po zakończeniu wyłącz siłę i całkowicie ostudź. Używając trzepaczki, powoli dodawaj olej do schłodzonej czekolady. Przed dodaniem jajka ubij z nim maślankę. 2. Następnie delikatnie dodaj olej do czekolady. W misce z mokrymi dodatkami przesiać mąkę, proszek do pieczenia i pop do pieczenia. Mieszać. 3. Łyżka ciasta powinna wystarczyć do napełnienia foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Do każdej porcji należy dodać jedną truskawkę. W temperaturze 180 stopni podgrzewać przez około 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka powie prawdę. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *