Jak zrobić Muffinki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną

Przepyszny deser, cudowne połączenie czekolady deserowej, malin i bitej śmietany <3

muffinki czekoladowe z malinami – składniki:

  • 150 g cukru
  • Bita śmietana:
  • 1 słoiczek dżemu malinowego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki kakao
  • 250 ml mleka
  • 30 g cukru waniliowego
  • Muffinki:
  • 2 jajka
  • 100 g czekolady deserowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 125 g masła
  • 1 łyżeczka sody
  • Nadzienie:
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 300 g mąki tortowej

muffinki czekoladowe z malinami Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Do jajek dodać cukier i cukier waniliowy. Po kolei do każdego jajka dodać zmiękczoną pastę. Przesiej mąkę, kakao i proszek razem. Dołącz małe klastry, nieustannie mieszając. Tworzymy jednolitą masę. W trakcie miksowania cienkim strumieniem dolewaj mleko. Umieść zmieloną czekoladę w najmniejszych otworach. W grillu nagrzanym do 200°C (bez konwekcji) przez 25 minut napełnij papierowe kubki do 34 stopni i intensywności. Po ostygnięciu rolek użyj ostrza, aby usunąć górę. Przykryć wyeliminowanym wierzchem bułki i konfiturą malinową. Nałóż ubitą śmietanę na wierzchy babeczek za pomocą rękawa cukierniczego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *