muffinki czekoladowe z kremem – lista składników:
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 2 czubate łyżki serka mascarpone
- 300 ml śmietany
- 1 szklanka cukru +1/2 szklanki
- Domowa konfitura jeżynowo-borówkowa
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki wody
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 4 łyżki cukru pudru
- 3/4 szklanki oleju
- pszennej
- 5 jajek
muffinki czekoladowe z kremem Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Babeczki z kremem czekoladowo-jeżynowym Ciasto czekoladowe: W rondelku wymieszać kakao, szklankę cukru, olej i wodę. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aż cukier się rozpuści. Ochłonąć.
Dodaj komentarz