Jak zrobić Muffinki czekoladowe bez mąki

muffinki czekoladowe bez mąki – składniki:

  • 1/4 szklanki gorzkiego kakao
  • 1/4 szklanki miodu
  • 100 g dropsów czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • 2 jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 niepełna szklanka (200 ml) masła orzechowego (bez soli i cukru)
  • 3 banany
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

muffinki czekoladowe bez mąki Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

misce wymieszaj obrane i pokrojone na kawałki banany z odrobiną soku z cytryny. Piekarnik należy nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Dodać jajka, miód, masło orzechowe i wszystko rozgnieść widelcem. Za pomocą trzepaczki dodaj pop do pieczenia i kakao do mieszanki. Napełnij papierowe kubki foremką po ciastkach odtwarzaczem, a następnie posyp kroplami czekolady i podgrzej. W piekarniku piec około godziny. 20 do 18 minut. Porady Miód można zastąpić syropem klonowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *