muffinki czekoladowe bez mąki – składniki:
- 1/4 szklanki gorzkiego kakao
- 1/4 szklanki miodu
- 100 g dropsów czekoladowych lub posiekanej czekolady
- 2 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 niepełna szklanka (200 ml) masła orzechowego (bez soli i cukru)
- 3 banany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
muffinki czekoladowe bez mąki Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
misce wymieszaj obrane i pokrojone na kawałki banany z odrobiną soku z cytryny. Piekarnik należy nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Dodać jajka, miód, masło orzechowe i wszystko rozgnieść widelcem. Za pomocą trzepaczki dodaj pop do pieczenia i kakao do mieszanki. Napełnij papierowe kubki foremką po ciastkach odtwarzaczem, a następnie posyp kroplami czekolady i podgrzej. W piekarniku piec około godziny. 20 do 18 minut. Porady Miód można zastąpić syropem klonowym.
Dodaj komentarz