Jak zrobić Muffinki cytrynowe

muffinki cytrynowe – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Jajko
  • 2 szklanki mąki
  • Cytryna
  • 1/2 szklanki cukru
  • Szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50g masła
  • 1/3 szklanki mielonych mogdałów

muffinki cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Lemon Rolls W misce połącz suche dodatki, na przykład migdały, cukier, mąkę, sodę oczyszczoną i mąkę. Dodatkowo łączymy mleko, roztrzepane jajko, sok z cytryny i wyjątkowo delikatną margarynę (można ją krótko podgrzać w mikrofalówce). Za pomocą łyżki wymieszaj wszystko, aby dodatki się połączyły, ale zostaw wystarczająco dużo miejsca, aby babeczki pięknie wyrosły. Do wyłożenia wgłębień w każdej foremce na muffinki należy użyć papierowego kubka. Napełnij każdą filiżankę do około 66%, a następnie podgrzewaj przez około trzydzieści minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Powstaje 12 ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *