Jak zrobić Muffinki chałwowe

muffinki chałwowe – składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200 g chałwy waniliowej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g margaryny
  • 1 i 1/2 szklanki mąki

muffinki chałwowe Jak zrobić:

Zobacz także: naleśniki z pomarańczą

Bułki chałwowe Połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia w jednej misce, aby uzyskać suche okrawki. Mieszać. Połącz mokre składniki – mleko, schłodzoną margarynę, jajka i zgniecioną chałwę – w innej misce. Mieszając, dokładnie połącz składniki w obu miskach. Foremki powinny być wypełnione ciastem. Przez 20 minut gotuj w 200 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *