Pyszne muffinki bez glutenu. Z bananami oraz płatkami owsianymi i dowolnymi owocami sezonowymi.
Składniki na muffinki bez glutenu:
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 średnie banany
- 2 jajka M
- dowolne owoce sezonowe
- 1/3 szklanki syropu klonowego
- 1 szklanka mleka
- 200 ml jogurtu greckiego
- 2,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenowego)
- szczypta soli
muffinki bez glutenu Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1 Przygotowane banany dokładnie rozgnieść widelcem w misce. Po dokładnym wymieszaniu wszystkiego dodajemy mleko, płatki, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Składniki będą łatwiej ze sobą współpracować, jeśli będą miały temperaturę pokojową. Napełnij nadzieniem papierowe kubki w formie do bułek, a następnie ułóż zwykły przedmiot na wierzchu. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Z tego przepisu można zrobić 12 ciastek.
Dodaj komentarz