Jak zrobić Muffinki bez glutenu i bez cukru

Pyszne muffinki bez glutenu. Z bananami oraz płatkami owsianymi i dowolnymi owocami sezonowymi.

Składniki na muffinki bez glutenu:

  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 średnie banany
  • 2 jajka M
  • dowolne owoce sezonowe
  • 1/3 szklanki syropu klonowego
  • 1 szklanka mleka
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenowego)
  • szczypta soli

muffinki bez glutenu Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1 Przygotowane banany dokładnie rozgnieść widelcem w misce. Po dokładnym wymieszaniu wszystkiego dodajemy mleko, płatki, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Składniki będą łatwiej ze sobą współpracować, jeśli będą miały temperaturę pokojową. Napełnij nadzieniem papierowe kubki w formie do bułek, a następnie ułóż zwykły przedmiot na wierzchu. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Z tego przepisu można zrobić 12 ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *