Jak zrobić Muffinki bananowe z jabłkami – wegańskie

muffinki bananowe z jabłkami – składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 banany
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki oleju
  • pszennej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki bananowe z jabłkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka maślane

Wegetariańskie ciastka bananowe z jabłkami: Połącz proszek do pieczenia i mąkę, przesiewając je. Dodaj cynamon i cukier. Wymieszaj olej i banany razem. „Suche mocowania” należy zmiksować z masą bananową. Jabłko po obraniu pokroić na małe kawałki. Pokryj jabłko mieszanką cynamonowo-cukrową i dobrze wymieszaj. Mieszankę nalewaliśmy łyżeczką do papierowych kubeczków. Posyp trochę granulek jabłkowych na wierzchu. W 180 stopniach przygotuj ciastka na 25 do 30 minut. Po ostygnięciu posypać proszkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *