Jak zrobić Muffinki bananowe z czekoladą

Smaczne, lekkie i wilgotne muffinki które przygotujemy w prosty i szybki sposób.

muffinki bananowe z czekoladą – składniki:

  • – 1 łyżka mleka
  • – 2 jajka (S lub M)
  • – płatki czekoladowe lub starta czekolada
  • – 1/2 łyżeczki extraktu waniliowego
  • – 1 łyżka proszku do pieczenia
  • – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • – 80 g masła
  • – 220 g mąki
  • – 1 łyżka soku z cytryny
  • – 2 duże dojrzałe banany
  • – 80 g cukru

muffinki bananowe z czekoladą Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1. W misce rozgnieć banany widelcem. Jajka są wliczone w cenę. cukier, mleko, ekstrakt waniliowy, schłodzone masło i szczypta soli. Całkowicie połącz wszystko. 2. Do masy należy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Po rozpuszczeniu sody oczyszczonej w soku z cytryny, natychmiast dodaj ją do ciasta. Mieszamy wszystko. W foremce na muffinki użyj papierowych foremek, aby wypełnić je do połowy ciastem, a następnie posyp czekoladą. W 195 ° F piec przez 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *