Jak zrobić Mini babeczki z żurawiną i kremem serowym

Takie babeczki, to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostaną po przygotowywaniu innych potraw. Krem serowy można zastąpić innym dowolnym.

babeczki z żurawiną – składniki:

  • Dodatkowo:
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania i wysypania foremek
  • 2 łyżki pociętej żurawiny
  • Babeczki:
  • 250 g półtłustego twarogu
  • cukier puder do smaku
  • 1/3 szklanki cukru
  • Krem:
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 50 g miękkiego masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 białka

babeczki z żurawiną Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1! OSTROŻNOŚĆ! Z dostarczonych materiałów można upiec 20 babeczek o średnicy 5 cm. Z drugiej strony, wydłużając czas pieczenia, możesz zrobić z nich herbatniki. Do białek stopniowo dodawać cukier, ubijając je na sztywną pianę. Następnie dodaj trochę oleju, proszku do pieczenia i przesączonej mąki w tym momencie. Na koniec skonsoliduj pokrojoną żurawinę ze wszystkimi innymi rzeczami. Wypełnij oprószoną mąką i wysmarowaną masłem foremkę przygotowaną mieszanką. Przez 10 do 15 minut piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ubiciu margaryny stopniowo dodawać przetworzony twaróg. Do smaku dodaj cukier puder, aby było lepiej. Schłodzić babeczki i dodać śmietanę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *