Wilgotne i pyszne babeczki serowe z ciasteczkami oreo. Pięknie wyglądają na stole, a jeszcze lepiej smakują.
Składniki na mini babeczki sernikowe:
- 24 ciasteczka Oreo
- budyń śmietankowy
- 250 ml śmietany kremówki
- 500 g gęstego sera na sernik
- 3 jajka
- na 12 sztuk:
- cukier wanilinowy
- 3/4 szklanki cukru
mini babeczki sernikowe Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
1. Powoli ubij gęstą śmietanę. Zmiksuj cukier i cukier waniliowy z żółtkami, aż będą jasne i puszyste, po ubiciu białek na sztywną pianę. Następnie dokładnie wymieszaj budyń w proszku, niewielką ilość sera i bitą śmietanę. Drewnianą łyżką wymieszać sztywno ubitą pianę z białek z gotową masą cheddar. 2. Wyłóż miskę na herbatniki papierowymi kubeczkami, a następnie umieść po jednym smakołyku w dolnej części każdego kształtu. Najbardziej wzniesione miejsce kształtu posypać ciastkami Oreo pokrojonymi w dodatkowe skromne kawałki i zalać masą cheddar do samego brzegu. Serniki podgrzewać przez 25 minut w piecyku palnikowym nagrzanym do 140 stopni Celsjusza. Po schłodzeniu na zamkniętym piecu zamrozić w lodówce.
Dodaj komentarz