Składniki na maślane babeczki waniliowe:
- 2,5 opakowania cukru wanilinowego
- szklanka cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 łyżek mleka
- 4 jajka
- cukier puder – do posypania
- 2 ½ szklanki mąki
- 2/3 kostki masła
maślane babeczki waniliowe Jak przygotować:
Zobacz także: naleśniki z bryndzą
Rozłóż babeczki waniliowe Margarynę ucieramy z cukrem waniliowym, następnie sypko i pojedynczo, dodajemy jajka, następnie dodajemy proszek do pieczenia, łyżkę mąki i mleko, łyżka po łyżce. Wszystko dokładnie zblendować i udekorować foremki do zbieżności kształtu ciasta. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem wierzch ciasta do dekoracji i smaku.
Dodaj komentarz