Jak zrobić Maślane babeczki waniliowe

Składniki na maślane babeczki waniliowe:

  • 2,5 opakowania cukru wanilinowego
  • szklanka cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek mleka
  • 4 jajka
  • cukier puder – do posypania
  • 2 ½ szklanki mąki
  • 2/3 kostki masła

maślane babeczki waniliowe Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki z bryndzą

Rozłóż babeczki waniliowe Margarynę ucieramy z cukrem waniliowym, następnie sypko i pojedynczo, dodajemy jajka, następnie dodajemy proszek do pieczenia, łyżkę mąki i mleko, łyżka po łyżce. Wszystko dokładnie zblendować i udekorować foremki do zbieżności kształtu ciasta. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem wierzch ciasta do dekoracji i smaku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *