Jak zrobić Makowe muffinki z dżemem wiśniowym

muffinki z dżemem wiśniowym – składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 2/3 szklanki maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g margaryny
  • dżem wiśniowy
  • 1 jajko
  • 1 i 1/3 szklanki białego cukru
  • 2 szklanki mąki
  • aromat migdałowy

muffinki z dżemem wiśniowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Herbatniki makowe z konfiturą wiśniową Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do ostygnięcia. Do schłodzonej i upłynnionej margaryny w misce dodaj mleko, jajko i kilka kropel aromatu migdałowego. Wszystkie mocowania płynów w jednej misce stają się jednym. Mąka, mak, cukier i proszek do pieczenia (darmowe produkty) są skonsolidowane w innej misce. Aby przygotować surowe ciasto na muffinki, suche, sproszkowane składniki należy wsypać do płynnych i wymieszać. Wyłóż papierową blachę do pieczenia muffinek. Do foremek włożyć mieszankę zrobioną z maku, a następnie posmarować ciasto konfiturą wiśniową. Drugim kawałkiem mieszanki przykryć dżem. Herbatniki podgrzewać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ustawiając papierowe foremki wypełnione ciastem i dżemem na blasze do pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *