Jak zrobić Makowe muffinki z bananami

Babeczki makowe z bananami i skórką pomarańczową są kuszące nie tylko dla łasuchów.

muffinki z bananami – lista składników:

  • Krem:
  • sok z czerwonych buraków 2 łyżki
  • maliny do dekoracji
  • żółtko 1 szt
  • Ciasto
  • skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
  • margaryna lub masło 15 dag
  • cukier puder 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • budyń malinowy 2 łyżki
  • cukier puder 10 dag
  • banany 1- 2 szt
  • mleko 200 ml
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 2 szkl
  • gotowa masa makowa 25 dag
  • aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
  • aromat do smaku
  • jajka 4 szt
  • masło 10 dag

muffinki z bananami Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: pizza z sosem czosnkowym

Dodaj po jednym żółtku do mieszanki cukru pudru i masła. W tym momencie dodać błyskawiczną masę makową, mąkę i proszek do pieczenia i powąchać. Pod koniec delikatnie połącz pomarańczowy pasek z ubitymi na sztywno białkami. 2 Banany rozbierz, pokrój w pierścienie i skrop sokiem z cytryny. Po napełnieniu każdej foremki na ciastka pierścieniem bananowym i łyżką gracza, przykryj foremki biszkoptem do 66% wysokości. Połóż na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku. Podgrzewać do 180 stopni przez około 20 minut. 3 Zanim budyń ostygnie, ugotuj go z mlekiem, budyniem w proszku i żółtkami. Stopniowo dodawać zimny budyń, aż masło i cukier puder połączą się, tworząc puszysty krem. Po zakończeniu dewastacji dodać sok z buraków, doprawić do smaku dowolnym aromatem i sokiem z cytryny. 4 Wyciśnij krem na babeczki z workiem do pieczenia i dodaj produkt naturalny lub inne dodatki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *