Jak zrobić Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)

Składniki na lśniąca polewa czekoladowa:

  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 3 łyżki cukru
  • 60 g masła
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki śmietany

lśniąca polewa czekoladowa Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Wspaniała, błyszcząca polewa czekoladowa: Połącz kakao, śmietanę, cukier i masło w rondlu. Stale mieszaj mieszaninę, podgrzewając ją na małej mocy. Do szklanki wlać żelatynę, zalać zimną wodą do 1/4 poziomu szklanki i odstawić na 5 minut do napęcznienia. Następnie oddzielam żelatynę w szklance, umieszczając ją w kuchence mikrofalowej na trzydzieści sekund. Przed dodaniem całkowicie rozbitej żelatyny i płynnej żelatyny do naczynia podgrzewać przez chwilę. Wypieki dekoruję gotowymi dodatkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *