Składniki na lśniąca polewa czekoladowa:
- 1 łyżeczka żelatyny
- 3 łyżki cukru
- 60 g masła
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki śmietany
lśniąca polewa czekoladowa Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Wspaniała, błyszcząca polewa czekoladowa: Połącz kakao, śmietanę, cukier i masło w rondlu. Stale mieszaj mieszaninę, podgrzewając ją na małej mocy. Do szklanki wlać żelatynę, zalać zimną wodą do 1/4 poziomu szklanki i odstawić na 5 minut do napęcznienia. Następnie oddzielam żelatynę w szklance, umieszczając ją w kuchence mikrofalowej na trzydzieści sekund. Przed dodaniem całkowicie rozbitej żelatyny i płynnej żelatyny do naczynia podgrzewać przez chwilę. Wypieki dekoruję gotowymi dodatkami.
Dodaj komentarz