Jak zrobić Lekki sos czosnkowy

Składniki na lekki sos czosnkowy:

  • mały jogurt
  • 3 ząbki czosnku
  • prowansalskie
  • zioła
  • szczypta soli

lekki sos czosnkowy Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: proste ciasteczka marchewkowe

Aby uzyskać lekki sos czosnkowy, obierz czosnek. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy w misce z jogurtem naturalnym. Wszystko jest dopracowane. Do smaku można dodać przyprawy i sól. To moje główne smaki z Prowansji, ale akceptując, że ktoś faworyzuje innych, potrafią je przerobić. Dzięki temu, że jest sporządzony z jogurtu naturalnego, sos jest odpowiedni dla osób na diecie. Nienagannie komponuje się z kanapkami, ucztami i tostami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *