Bardzo łatwe do przygotowania czekoladowe muffinki.
łatwe muffinki czekoladowe – składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej
- 1 jajko
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka stopionego masła
- 1/3 szklanki oliwy
- szklanka mleka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- aromat waniliowy lub rumowy
- tabliczka (80-100 g) gorzkiej czekolady
łatwe muffinki czekoladowe Jak zrobić
Zobacz także: inna ciekawa receptura
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier puder i posiekaną czekoladę. 2 Wymieszaj mleko, oliwę z oliwek, margarynę i zapach na patelni przed dodaniem jajka. 3 Wymieszaj z suchymi składnikami w misce. 4 Umieść powstałe ciasto w foremkach do bułek, napełniając je do dwóch trzecich wysokości i piecz przez dwadzieścia minut w gorącym piekarniku w temperaturze 200 stopni. 5 Po ostudzeniu biszkopty oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Dodaj komentarz