Rewelacyjne w smaku, słodkie a jednocześnie złamane odrobiną soli, z wyczuwalnym masłem orzechowym i gorzką czekoladą, a do tego chrupiące i pyszne.
kruche ciasteczka z masłem orzechowym – składniki:
- PONADTO:
- 166 g mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- CIASTO:
- 1 jajo
- 110 g masła
- 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 200 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 125 g masła orzechowego
kruche ciasteczka z masłem orzechowym Jak zrobić
Zobacz także: inny ciekawy przepis
1. Połącz mąkę, sól i pop do pieczenia. 2. Połącz cukier i delikatną margarynę i ubij na gładką masę. 3. Do rozsmarowanej masy dodać masło orzechowe i jajko, zmiksować. 4. Podczas mieszania dodawaj mąkę małymi porcjami. 5. Połącz posiekaną czekoladę. 6. Miskę wypełnioną ciastem należy schłodzić przez 30 minut pod folią. 7. Za pomocą małej łyżeczki uformuj kulkę z odtwarzacza i połóż ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Odłóż na bok 10 minut smakołyków w 180 stopniach. 9. Ostudzić w puszce.
Dodaj komentarz