Jak zrobić Kruche ciasteczka z makiem i orzechami

Składniki na kruche ciasteczka z makiem:

  • ulubione orzechy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • duża szczypta soli
  • suchy mak do posypania
  • włoskie
  • aromat migdałowy lub orzechowy
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g zimnego pełnotłustego masła
  • 300-350 g mąki
  • pszennej

kruche ciasteczka z makiem Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Aby zrobić kruche ciasteczka z makiem i orzechami, możesz zagnieść zimne masło z innymi składnikami w robocie kuchennym lub użyć miksera ręcznego. Przechowywać w lodówce po udaremnieniu go. Ciasto przed rozwałkowaniem posypać makiem i posiekanymi lub zmielonymi orzechami. Stany przeprowadzonego ciasta należy usunąć. Umieść smakołyki na blasze do pieczenia, która została przymocowana papierem do pieczenia. Przygotuj się na jasnozłoty kolor. Przechowywać w hermetycznym pojemniku po ostygnięciu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *