Składniki na kruche ciasteczka z makiem:
- ulubione orzechy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- duża szczypta soli
- suchy mak do posypania
- włoskie
- aromat migdałowy lub orzechowy
- 100 g cukru pudru
- 200 g zimnego pełnotłustego masła
- 300-350 g mąki
- pszennej
kruche ciasteczka z makiem Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Aby zrobić kruche ciasteczka z makiem i orzechami, możesz zagnieść zimne masło z innymi składnikami w robocie kuchennym lub użyć miksera ręcznego. Przechowywać w lodówce po udaremnieniu go. Ciasto przed rozwałkowaniem posypać makiem i posiekanymi lub zmielonymi orzechami. Stany przeprowadzonego ciasta należy usunąć. Umieść smakołyki na blasze do pieczenia, która została przymocowana papierem do pieczenia. Przygotuj się na jasnozłoty kolor. Przechowywać w hermetycznym pojemniku po ostygnięciu.
Dodaj komentarz