Jak zrobić Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą

kruche ciasteczka z kajmakiem – składniki:

  • pół małej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • pszenna
  • 25 dag masła lub margaryny
  • około 10 dag żurawiny
  • 20 masy masy krówkowej o smaku kajmaku ( pół puszki )
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 10 dag polewy mlecznej
  • mąka

kruche ciasteczka z kajmakiem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Zagniatając ciasto, połącz składniki na kajmaka, żurawinę i polewę. Następnie uformuj kulę i włóż ją do lodówki na około 30 minut, aby się schłodziła. 2. Następnie rozłóż mieszankę na lekko posypanej mąką desce i szklanką wytnij dwa smakołyki, jeden z otworem, a drugi bez. 3. Pieczenie: Ułożyć smakołyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podgrzewać przez 10 do 15 minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzić przygotowane produkty. 4. Nakładanie warstw: Żurawina powinna znajdować się w masie krówkowej, którą należy rozsmarować na smakołyku bez otworu lub nałożyć na smakołyk z otworem. 5. Zalewamy żurawiną fixem powodując jej rozluźnienie pod prysznicem wodnym. Pozostawiono suszenie na lukrze. 6. Przysmaki można teraz podać w tym czasie. 7. Przyjmuj jedzenie! Wskazówki: Kubek o pojemności 250 mililitrów. Z przepisu wyszło mi około trzydziestu ciasteczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *