Jak zrobić Kruche ciasteczka na żółtkach z dżemem

kruche ciasteczka na żółtkach – składniki:

  • 4 żółtka
  • pół szklanki cukru pudru
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • pszenna
  • cukier puder do oprószenia ciasteczek
  • 1 słoiczek dżemu truskawkowego
  • mąka

kruche ciasteczka na żółtkach Przygotowanie

Zobacz także: naleśniki z kaszy gryczanej

Kruche smakołyki z dżemem na żółtkach Wyrób ciasto: Do miski włóż pastę lub margarynę, cukier puder i mąkę. Mieszaj składniki razem opuszkami palców, aż utworzą małe grudki. Po dodaniu żółtek zagnieść ciasto. Uformuj gracza w kulę i schładzaj przez około 30 minut w lodówce. 2. Następnie rozłóż schłodzony odtwarzacz na delikatnie posypanej mąką powierzchni, użyj foremek w kształcie serca, aby usunąć części smakołyków, a następnie połóż je na blasze do pieczenia owiniętej blachą do pieczenia. 3. Pieczenie: W 180 stopniach Celsjusza piecz ciastka przez 10 do 15 minut lub do momentu, gdy będą złocisto-brązowe. Uważaj, bo są bardzo cienkie i szybko się palą. Całkowicie ostudź podgrzane smakołyki. 4. Nakładanie warstw: Na ostudzone ciastka rozsmarować warstwy konfitury, jedną z dziurką, drugą bez. Podawaj z cukrem pudrem posypanym na wierzchu w dowolnym miejscu. 5. Życzę smacznego obiadu. Wskazówki: Kubek mierniczy o pojemności 250 ml.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *