Jak zrobić Kruche ciasteczka lukrowane

ciasteczka lukrowane – lista składników:

  • 1/2 kostki masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru : lukier cytrynowy> 2 białka ,1 2/3 szklanki cukru pudru.
  • 2 gotowane żółtka
  • Składniki:
  • słoik gęstego dżemu
  • 2 szklanki mąki
  • Sok z 1 cytryny

ciasteczka lukrowane Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Kruche smakołyki z panierką Plan: Posortuj mąkę. Oddziel białka i żółtka od umytych jaj. Umieszczając żółtka w sitku, upewnij się, że są całkowicie zanurzone w bulgoczącej wodzie. Po około pięciu minutach gotowania ostudzić i przecedzić przez sitko. Szybko użyj ubijaka ręką i umieść go w lodówce na 30 minut po dodaniu tłuszczu do oddzielonej mąki i całkowitym przetarciu go ostrzem. Ciasto wyrobić nożem po dodaniu cukru i żółtek. Użyj foremki do kształtowania gwiazd, aby wyciąć mieszankę, gdy osiągnie grubość jednej trzeciej centymetra. Przed położeniem każdego ciasteczka na posypanej mąką i natłuszczonej blasze do pieczenia posmaruj je polewą. Pieczemy w 220 stopniach przez około 10 minut, aż będą brązowo-brązowe. Za pomocą metalowej szpatułki wyjmij blachę do pieczenia z gorącego piekarnika: na nieszkliwionej stronie ułóż dwie gwiazdki i szybko sklej je dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *