Jak zrobić Kruche ciasteczka kokosowe

kruche ciasteczka kokosowe – lista składników:

  • 10 dag margaryny
  • 10 dag masła
  • 1/2 szkl wiórek kokosowych
  • 15 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru pudru
  • 20 dag mąki
  • pszennej

kruche ciasteczka kokosowe Jak zrobić

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Ciasteczka z kruchym ciastem kokosowym: Z pięciu ugotowanych na twardo jajek obrać i wyjąć żółtka po ostygnięciu, a następnie zetrzeć lub przecisnąć przez praskę do czosnku. Dodaj chipsy, proszek do pieczenia, cukier puder, mąkę pszenną, mąkę kokosową i margarynę i dokładnie wymieszaj. Zaczynając od przodu, stosuj mieszankę zaraz po dodaniu całych i rozgniecionych jaj. Za pomocą złożonego wałka rozwałkuj biszkopt na posypanej mąką desce na grubość 4-5 mm, pokrój w kwadraty i ułóż na wcześniej przygotowanej blasze. Na blasze do pieczenia piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni Fahrenheita na złoty kolor.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *