kruche ciasteczka kokosowe – lista składników:
- 10 dag margaryny
- 10 dag masła
- 1/2 szkl wiórek kokosowych
- 15 dag mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 jajek
- 1 szkl cukru pudru
- 20 dag mąki
- pszennej
kruche ciasteczka kokosowe Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Ciasteczka z kruchym ciastem kokosowym: Z pięciu ugotowanych na twardo jajek obrać i wyjąć żółtka po ostygnięciu, a następnie zetrzeć lub przecisnąć przez praskę do czosnku. Dodaj chipsy, proszek do pieczenia, cukier puder, mąkę pszenną, mąkę kokosową i margarynę i dokładnie wymieszaj. Zaczynając od przodu, stosuj mieszankę zaraz po dodaniu całych i rozgniecionych jaj. Za pomocą złożonego wałka rozwałkuj biszkopt na posypanej mąką desce na grubość 4-5 mm, pokrój w kwadraty i ułóż na wcześniej przygotowanej blasze. Na blasze do pieczenia piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni Fahrenheita na złoty kolor.
Dodaj komentarz