Jak zrobić Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Wytrawne babeczki 🙂

babeczki z pastą z tuńczyka – lista składników:

  • 3 łyżki majonezu
  • 150 g margaryny
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 200 g mąki
  • szczypiorem
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól, pieprz
  • farsz:
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 opakowanie oliwek (200 ml)
  • na około 30 babeczek:

babeczki z pastą z tuńczyka Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Użyj dostarczonych mocowań, aby wymasować kruche ciasto przed włożeniem go do foremek na babeczki. Podgrzej do perfekcji w piecu nagrzanym do 180 stopni. Wyciśnij tuńczyka. Do tuńczyka dodać paprykę, oliwki i posiekaną cebulę. Mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Napełnij babeczki pastą i posyp oliwkami i szczypiorkiem. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *