Wytrawne babeczki 🙂
babeczki z pastą z tuńczyka – lista składników:
- 3 łyżki majonezu
- 150 g margaryny
- 2 łyżki zimnej wody
- 200 g mąki
- szczypiorem
- 1 mała czerwona cebula
- sól, pieprz
- farsz:
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 1 opakowanie oliwek (200 ml)
- na około 30 babeczek:
babeczki z pastą z tuńczyka Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Użyj dostarczonych mocowań, aby wymasować kruche ciasto przed włożeniem go do foremek na babeczki. Podgrzej do perfekcji w piecu nagrzanym do 180 stopni. Wyciśnij tuńczyka. Do tuńczyka dodać paprykę, oliwki i posiekaną cebulę. Mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Napełnij babeczki pastą i posyp oliwkami i szczypiorkiem. Ciesz się posiłkiem!
Dodaj komentarz