Jak zrobić Kruche babeczki z kremem karpatkowym

kruche babeczki z kremem karpatkowym – składniki:

  • 3/4 kostki masła
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 – 3 łyżki śmietany
  • KREM
  • 1.5 łyżki mąki
  • 3 żółtka
  • pszennej
  • 1.5 łyżki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki mąki
  • pszennej
  • ziemniaczanej
  • pół litra mleka

kruche babeczki z kremem karpatkowym Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Babeczki z truskawkami i bitą śmietaną Połącz każde z mocowań w misce i pracuj odtwarzaczem. W plastikowej torbie schładzaj przez godzinę w lodówce. Po wyrośnięciu ciasta na grubość około 4 milimetrów, na oprószonym mąką blacie naciąć roladę z wycięciem. Mąką skierowaną na zewnątrz, umieść mieszaninę w foremkach do babeczek na malutkie babeczki. Zaplanuj w 12 minut w 170 stopniach. Po wyjęciu z foremek pozwól mini babeczkom ostygnąć. Umocnij krem przeciw infekcjom cukrem pudrem. Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij babeczki bitą śmietaną i udekoruj każdą truskawką. Aby się schłodzić, umieść w lodówce na trzydzieści minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *