Jak zrobić Kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami

Smaczne, nie za słodkie babeczki, doskonale sprawdzą się na każdym przyjęciu dla dzieci. Choć i dorośli chętnie po nie sięgają :))

babeczki z kremem budyniowym – składniki:

  • ciasto: 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka z soku z cytryny
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek cukru pudru
  • dodatkowo: galaretka cytrynowa
  • na ok.24 szt.
  • 1 budyń waniliowy z cukrem (60g)
  • owoce, np.winogrona bezpestkowe, truskawki, brzoskwinie, czereśnie(wypestkowane)
  • krem: 120 g masła
  • 200g masła
  • szczypta soli

babeczki z kremem budyniowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Na rozgrzaną wielką deskę posypać mąką, cukrem pudrem i odrobiną soli. Dodać żółtko i zimne, pokrojone w kostkę masło. Przechowuj mieszaninę w lodówce przez około dwie godziny po owinięciu jej w folię ochronną i manipulowaniu nią. w lodowce. Ciasto po ostygnięciu podzielić na dwie części. Jeden można przechowywać w lodowej skrzyni, a drugi można uzupełnić mąką. Używając szklanki, która jest nieco większa niż rozmiar foremek do babeczek, kółka można usunąć. Bezpośrednio po nałożeniu na kształtkę ostrożnie dociśnij. Palcami delikatnie dociśnij boki kształtki i połącz z drugą strukturą. Aby dźgnąć podstawę, użyj widelca. Użyj drugiego kawałka ciasta w ten sam sposób. 2. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni pieczemy babeczki przez około 15 minut. Po upieczeniu delikatnie obróć foremki, aby usunąć je z brojlera. Przejdź do całkowitego ochłodzenia. 3. Śmietanka: Na opakowaniu zaleca się użycie mniejszej ilości mleka do ugotowania budyniu. Fajny. Ucieraj margarynę do miękkiej konsystencji, za każdym małym ruchem dodaj zimny budyń i sok z cytryny. Babeczki wysmarować przygotowanym kremem i swobodnie ułożyć umyte, mniejsze kawałki naturalnego produktu. Galaretka powinna rozpuścić się w pół szklanki wody. Po ustawieniu babeczek włóż je do lodówki na około kilka godzin. Jedz ze swojej gali!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *