Jak zrobić Kruche babeczki z jabłkami

Kruche babeczki z nadzieniem z jabłek. Bez cukru.

kruche babeczki z jabłkami – lista składników:

  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • erytrol 3 łyżki
  • mąka 300 g
  • jabłko 3 sztuki
  • erytrol 100 g
  • masło 140 g
  • Jajo kurze 6 szt

kruche babeczki z jabłkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokrój w minimalne kształty 3D, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Oddziel żółtka i białka. Ze 100 gramami cukru ubić żółtka. Zmiękczyć pastę i ostudzić. Po ostygnięciu ubić z żółtkami. Stopniowo dodawaj mąkę. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, zagniatamy je rękami. Z foremki uformuj babeczkę lub tartę. Białka ubić na sztywną pianę po podgrzaniu przez ok. 10 minut w 180 st. C. Następnie jabłka przełożyć do kokilek i podgrzewać jeszcze 15 min w 180 st. C. Pod koniec ubijania dodać cukier. Lukier nakładamy na ostudzone babeczki. Podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *