Jak zrobić Kruche babeczki z bezą

kruche babeczki z bezą – lista składników:

  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki octu
  • kukurydzianej
  • 100 g cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • pół łyżeczki mąki
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • ulubiony owoc (brzoskwinia

kruche babeczki z bezą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kruche bułeczki cytrynowo-bezowe Oddzielić żółtka od białek. Przesączoną mąkę należy połączyć w misce z białkami, margaryną, cukrem waniliowym i odrobiną soli. Owiń odtwarzacz folią, obrób go i wstaw do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość 0,5 cm. Nasmaruj i delikatnie posmaruj kokilki margaryną, aby w przygotowanej mieszance powstały kółka. Wciśnij pierścienie w boki i spód formy w kokilkach. Przygotować w 180 C brojlerach przez 12 minut; w międzyczasie zrobimy bezę. Kontynuuj ubijanie białek po dodaniu mąki kukurydzianej i octu, aż wszystko się połączy. Dodać cukier puder i dalej ubijać do uzyskania sztywnej piany. Udekoruj babeczki brzoskwinią lub innym naturalnym produktem, który został pokrojony na małe kawałki po lekkim ostygnięciu. Na babeczki wyciśnij przygotowaną już bezę białkową na bazie pianki, tak aby przykryła owoce. Do dekoracji wierzchu można użyć cynamonu i cukru pudru. W nagrzanym piekarniku do 150 C piec 15 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *